ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Спас от Кочериново остава за постоянно в ареста

| обновено на 24.10.17 в 15:21
Спас Василев
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Спас Василев от Кочериново. Мъжът успя да измами десетки потребители на социалните мрежи, представяйки се като Александър Николов от Париж.

Първите случаи на измама с обещания за евтини самолетни билети са от 2011 година.

Повече от 5 години Василев е бил издирван, включително и чрез Шенгенската информационна система. Това укриване, както и принудителното му задържане на 13 октомври, бяха сред основанията на градските съдии да го оставят за постоянно в ареста. Адвокатът на Спас Василев обаче твърди, че той се е предал сам:

Отива в ГДБОП, тъй като знае, че това е компютърно престъпление - вие познавате човека, той е изключително интелигентен, разказва всичко и казва: "Вие ме издирвате". Там продължава около четири часа разговор, след което те - вече принудително, го предоставят на четвърто РПУ.

На въпрос той казвал ли е: "Аз съм Александър", след като е отишъл в ГДБОП, адвокат Георги Ценев отговори: 

Да, "Аз съм този, когото търсите".

Магистратите обаче не се довериха на думите на защитника, че Спас не е знаел, че го търсят и когато е научил, сам се е предал в ГДБОП. Те се позоваха на справка от МВР, според която Спас Василев е бил принудително доведен от Четвърто РПУ.

Засега официална връзка между Спас и Александър не се прави, макар че самият той при предаването си в ГДБОП е казал, че той е Александър Николов, когото всички издирват.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!