ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Владимир Стоянов, станал известен с нападението на лекар в "Шейново", остава на свобода

Снимка: БГНЕС

Владимир Стоянов, станал известен с нападението над д-р Албена Гагова от столичната болница "Шейново", защото отказала да му даде плацентата на новороденото му дете, остава на свобода. 

Това реши окончателно Софийският градски съд.

Прокуратурата искаше за него постоянен арест, но по друго обвинение –  за незаконно притежание на пушка. 
Стоянов остана в съдебната зала с яке, с шапка и медицинска маска, за да не бъде видяно и заснето лицето му. Обясни пред съдебния състав, че е записал магистърска програма и обеща да съдейства на разследващите. Както Районният съд, и Градският отказа да му наложи най-тежката мярка за неотклонение, защото обвинението е срещу него е старо и разкритикува държавното обвинение, че е бездействало през тази близо година, по която тече разследването за намерената у него незаконна пушка. 

Според градските магистрати прокуратурата се е активизирала по случая едва след като гръмна скандалът с бебешката плацента, заради която Владимир Стоянов удари д-р Гагова. Мъжът остава на свобода срещу 500 лева.

В съдебната зала Владимир Стоянов остана с шапка и маска на лицето, за да не бъде сниман:

Може ли да спазвате Конституцията? Отказвам, не искам да ме заснемате и моля да уважавате свободата ми - обърна се към медиите Владимир Стоянов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!