ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Прокуратурата разследва побой над българин от служители на пункт "Хамзабейли"

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата разследва побой над български гражданин от служители на пункт "Хамзабейли" в района на ГКПП "Лесово". Случаят е от неделя, но от държавното обвинение съобщиха за него днес.

Инцидентът е възникнал на българска територия в района за дезинфекция на влизащи в страната ни леки автомобили. Около 07.45 часа по телефона - в дежурната част на пункт "Лесово", служителка на банково гише на граничния пункт съобщава за саморазправа с български гражданин. Пристигналите на място наши гранични служители виждат, че техни турски колеги от пункт "Хамзабейли" са навлезли на българска територия. В съобщението на прокуратурата се казва: 

Използват физическа сила спрямо гражданина, преминал вече границата с лек автомобил.

От ударите мъжът е получил оток и синини около лявото око, уточняват от държавното обвинение.

За инцидента Районната прокуратура в Елхово е била сигнализирана едва вчера. Незабавно е образувано досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда от длъжностни лица при изпълнение на службата им. Разследват се причините както за самия инцидент, така и и за действията на чуждестранните длъжностни лица и начина, по които са навлезли на българска територия.

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил разследването да бъде извършвано лично от прокурор и то в максимално кратки срокове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!