ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

БЛС се притеснява от възможността начело на МЗ да застане финансист, а не лекар

Снимка: blsbg.com

Ако заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев е бъдещият министър на здравеопазването, той трябва да излезе от сферата на цифрите и да се вгледа в проблемите на съсловието. Това каза за "Хоризонт" председателят на Българският лекарски съюз (БЛС)  д-р Венцислав Грозев:

Това е решение на министър-председателя, на Министерския съвет и второ – г-д Ананиев дълги години се занимава с бюджетиране на системата на здравеопазване. Той е един изключително спокоен и диалогичен човек, като се надявам, че и сега с проблемите, с които се срещне извън сферата на цифрите, да намерим общ език, както и ще се вгледа в съсловието, за да види, че част от решенията произлизат от работното място на лекари и на сестри. 

Според заместника на д-р Грозев – д-р Галинка Павлова, не е добър вариант финансист да оглави Министерството на здравеопазването:
Аз лично съм притеснена, че здравеопазването се дава в ръцете на финансист. Уважавам г-н Ананиев като толкова добър финансист, като би следвало като шеф на Надзора на Касата да се е справил добре с разпределението на финансите в НЗОК, но за съжаление проблемите продължават. 

Министерството на здравеопазването е институция, която тря
бва да прави политики. За мен много е важно какъв ще бъде екипът му, добави д-р Павлова.

Тази вечер лидерът на "Атака" Волен Сидеров потвърди пред БНР, че Кирил Ананиев е кандидатът на управляващите за министър на здравеопазването.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!