ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Фирмата, искаща концесия за добив на газ в община Генерал Тошево, е отказала да допълни доклада за ОВОС

Снимка: БГНЕС

Фирмата, кандидат за получаване на 35 годишна концесия за проучвания и добив на природен газ в община Генерал Тошево, е отказала да допълни доклада си за оценка на въздействието върху околната среда. Инвестиционното намерение предизвика масови протести и недоволство в засегнатата община.

След проведените обществени обсъждания между представителите на „Русгеоком БГ“ ЕАД и местното население и във връзка с постъпилите въпроси, възражения и отрицателни становища от дружеството уведомяват, че липсва необходимост от допълването на доклада им за оценка на въздействието върху околната среда. Според тях, няма други възможни начини за реализиране на инвестиционното предложение или нова информация, която се различава от вече представената. 

В становището им е записано още, че на всички въпроси, свързани с доклада, е отговорено с цитати от самия него, а на обвиненията, че експертите им не си познават доклада, не е отговаряно. Писмото е разпратено до всички засегнати населени места, а срокът за подаване на възражения е две седмици.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!