ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Пореден опит да бъде даден ход по същество на делото "Сарафово"

Днес ще има пореден опит да бъде даден ход по същество на делото за атентата на летището в Бургас, извършен на 18 юли 2012 година. Подсъдимите Мелиад Фарах и Хасан ел-Хадж Хасан все още се издирват с червена бюлетина на Интерпол и затова процесът срещу тях се води задочно.

Проблем пред старта на делото, което се забави почти година и половина, беше призоваването на наследниците на петимата загинали израелски туристи и на близо 40-те пострадали при взрива на летището в "Сарафово".

На последното заседание стана ясно, че съдът е успял да се свърже с пострадалите и наследниците на загиналите. Всички те вече са конституирани като граждански ищци, а някои като частни обвинители.

Сред тях са и близките на единствения загинал при атентата български гражданин – шофьора на взривения автобус Мустафа Кьосов.

Допуснатите по делото граждански искове са за рекордните над 200 милиона лева. Ако СНС този път успее да даде ход на делото по същество и започнат и първите разпити, за днес са призовани 10 свидетели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!