ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Съученици на Костадин, блъснат от автомобил на пешеходна пътека, ще блокират кръстовище в Бургас

Снимка: БГНЕС

Съученици на Костадин Джардов, който загина, след като беше блъснат от автомобил на пешеходна пътека на пътя Бургас – Созопол, ще блокират днес по обед кръстовище в Бургас. С проявата младежите искат да отправят апел за по-голяма толерантност на пътя.

Ученици и учители от професионалната гимназия по туризъм "Професор-доктор Асен Златаров" ще спрат движението в района на улиците "Дунав" и "Стефан Стамболов". Кръстовището е в непосредствена близост до училището и е едно от най-натоварените в града. Децата ще поставят цветя на пътното платно и ще носят плакати с призиви да спре войната по пътищата, съобщи заместник директорът Николай Димитров.
Идеята дойде от класа на загиналото дете Костадин Джардов. Децата сами пожелаха да направят някаква такава акция. С тази проява учениците искат да обърнат внимание на обществото към случващото се по пътищата и да изкажат скръбта си и своята съпричастност на семейството на загиналото дете и да напомнят на всички нас да сме внимателни, когато шофираме, и да спазваме правилата

Блокадата на кръстовището ще е за десет минути след края на учебните занятия в 13 часа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!