ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Ученици и учители от Бургас блокираха кръстовище в памет на ученик, блъснат на пешеходна пътека

Снимка: Радио Бургас

С призив за толерантност на пътя, стотици ученици и учители от бургаската гимназия по туризъм блокираха за кратко оживено кръстовище близо до училището. Проявата им е в памет на съученикът им Костадин Джардов, който загина на 20 ноември, блъснат на пешеходна пътека на пътя Бургас - Созопол

С плакати „ Спазвай правилата , спаси дете! Намалете скоростта“, „Спрете войната по пътищата“, „Тук пресичат и вашите деца“ ученици и учители блокираха за кратко оживеното кръстовище:

Протестът ни е в памет на Костадин, наш съученик и много добър приятел. Искаме да спре войната по пътищата! ! Искаме да помолим да бъде направена пасарелка на това място, защото е много опасно, коментираха те.

Кръстовището е едно от най – натоварените в града, а в района му има 3 учебни заведения с над 2500 възпитаници, обясни Светла Тодорова - класен ръководител на загиналия Костадин:

Нашите деца всеки ден пресичат тук, по няколко пъти. Искаме районът да е безопасен за тях.

Протестът, който спря движението по улиците Дунав и Стефан Стамболов. продължи 10 минути. При пълно мълчание децата застанаха на четирите на пешеходните пътеки, а съучениците на Костадин пуснаха бели балони в негова памет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!