ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Двама служители на НАП в София са задържани за подкуп

Снимка: Архив

Двама служители на териториална дирекция на Националната агенция по приходите  в София са задържани  за подкуп. Прокуратурата ще иска те да останат за постоянно в ареста.

Двамата служители  от т.нар. оперативен контрол на НАП са били на проверка в столичен автосервиз. При проверката констатирали нарушения,  които по закон се санкционирали с  административен акт. Те обаче му казали, че в неговия случай, автосервизът трябва да бъде затворен за седмица и му предложили алтернативно да им плати по 1000 лева на ден, за да си затворят очите. Започнали преговори и накрая от 7 000 сумата паднала на 2 000 лева. 

Междувременно изнудваният собственик  подал сигнал до полицията и  под ръководството на Софийска градска прокуратура разследващи полицаи вчера са задържали  двамата служители на НАП. У  един от двамата са намерени предварително белязаните банкноти. По разпореждане на прокуратурата е запечатано служебно помещение на столичната улица "Аксаков", за да бъде претърсено, когато се получи и необходимото по закон разрешение от Софийския градски съд. 
Повече информация по случая ще има в началото на работната седмица, казаха за "Хоризонт" от държавното обвинение. В понеделник ще стане ясно и дали двамата служители на приходната агенция ще останат за постоянно под стража. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!