ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Масови младежки протести в Гърция заради "полицейска репресия"

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Демонстрации на студенти в памет на убития преди 9 години ученик отново създадоха напрежение в Гърция. Анархисти хвърлят по полицаите с бомби "Молотов" и камъни. Силите на реда отховориха със сълзотворен газ. На много места демонстрациите са масови без безредици, като самите студенти охраняват протестите.

В Атина и Солун, както и на всички студентски градове в Гърция, продължават масовите младежки протести срещу полицейската репресия, пише на плакатите на демонстрантите.

Силни полицейски части охраняват демонстрациите в опит да овладеят действията на анархистите, които замерват полицаите с камъни и бомби "Молотов".

Днес се отбелязват 9 години от убийството на 15-годишен младеж, застрелян от действащ полицай в Атина.

На ученическата демонстрация пред деня в Атина анархисти чупиха витрини на магазини и хвърляха самоделни бомби срещу полицията.

Вечерните демонстрации са на студентите от цялата страна, които приканват за мирни протести.

В демонстрациите участват и младежките организации на управляващата партия "Сириза" с черни знамена и плакати в защита на човешките права.

В Солун също анархисти атакуваха силите на реда и хвърляха бомби срещу партийните централи. Частите за борба с безредиците успяха да овладеят напрежението.

Масови са студентските протестите в Патра, Волос и дори на остров Крит.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!