ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Широк отзвук в гръцките медии по вчерашната среща в Белград – България–Гърция–Румъния–Сърбия

Коментарите поставят акцент на желанието за мирно съжителство и икономическо развитие, и на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцките медии отделят подчертано внимание на срещата в Белград.

Вестник "Катимерини" акцентира на изказването на премиера Алексис Ципрас за уважение на международните спогодби, като Лозанското споразумение, което е път за мирно съжителство на Балканите. Коментарът допълва, че от Белград гръцкото правителство отговори отново на Анкара, че промени на границите на Балканите няма да се случат.

Авторитетното издание "Нафтемпорики" съобщава в заглавие "Запазва се четиристранната форма на контакт на Балканските страни" и припомня, че България поема председателството на Съвета на Европейския съюз.

Телевизионните медии излъчиха обширни репортажи от срещата в Белград и позицията на Атина, изразена от премиера Ципрас:

Днешната среща е символична. В нея участват три страни членки на Евросъюза и Сърбия. Според нас тази страна играе съществена роля в политиката на Балканите. Аз виждам символика с поглед към минало, настояще и бъдеще за Балканите.

Икономическите издания посочват обсъдените в Белград енергийни проекти.

Всички гръцки медии акцентират, че българското председателство на Съвета на Евросъюза цели "единни Балкани и развиваща се инфраструктура", като цитират българският премиер Бойко Борисов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!