ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Иво Прокопиев обвини КОНПИ в произвол и репресия

Иво Прокопиев
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът и съиздател на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев обвини Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) в произвол и репресия заради започналата процедура по налагане на запор на част от имуществото му. Позицията си той разпространи няколко часа след като стана ясно, че утре председателят на Комисията Пламен Георгиев ще даде специална пресконференция по въпроса. 

Миналата седмица стана ясно, че по искане на Комисията за гражданска конфискация Бургаският окръжен съд е запорирал имот на Иво Прокопиев и съпругата му Галя в местността Буджака край Созопол. Причината е несъответствие с около 14 милиона лева на доходите и имуществото на Прокопиев. 

Първото официално потвърждение на тази, до днес неофициална информация, дойде с поканата за пресконференция на Комисията и последвалото я откритото писмо на Иво Прокопиев. В него той предупреждава, че т.нар. "гражданска конфискация", попаднала в ръцете на корумпиран политически елит, може да се ползва за мачкане на обществените опоненти на статуквото и нарича "абсурдни" обвиненията, въз основа на които е бил наложен запор върху семейния му имот – еднофамилна къща с открит басейн върху площ от 192 кв.м. 

Действията на Комисията целят подчиняване на редакционното съдържание на "Капитал" и "Дневник" и разрушаване на икономическата база на изданията, пише той. 

Очаква се утре след края на пресконференцията с медиите на Пламен Георгиев пресконференция да даде и самият Прокопиев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!