ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов е обвинен в измама, наложена му е мярка "подписка"

| обновено на 15.12.17 в 18:55
Ангел Попов
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов беше обвинен за измама в размер на 8 000 евро. Обвинението е отпреди той да влезе в изпълнителната власт.
Срещу Попов, който е кадър на Патриотите, имаше протести на превозвачи. През октомври като се позова на публикация  в интернет - издание, която пък цитираше БСП-депутат, прокуратурата започна проверка искал ли е Ангел Попов пари от превозвачи с обещания за бързи разрешителни.Главният прокурор Сотир Цацаров обясни:

Измамата касае негова дейност, преди да стане заместник-министър. Измамата касае паричната сума от 8000 хиляди евро, която е била предложена, поискана и взета от негови колеги превозвачи, за да бъдат уредени съответни разрешителни в министерство на транспорта. Такива не са били уредени.

През 2012 година, когато Ангел Попов е член на управителния съвет на браншова организация, той предлага срещу 8 000 евро да помогне на фирма да се снабди с разрешителни за транспорт до страни извън ЕС.  
При събиране на тези браншови организации  са  присъствали и лицата, чиито имена са споменати от зам.- министър Попов, че парите ще бъдат дадени на тях.  Измаменото лице е попитало получили ли са средствата. Отговорът е бил отрицателен. Веднага са попитали Попов и той е казал: "Взеха парите, ама не беше баш така". "Баш" е цицат от обясненията дадени в хода на производството. Тези представители са отрекли каквато и да е съпричастност към получаването на средствата, а впоследствие измаменото лице е установило, че те дори не са участвали в тези  комисии, които са участвали в издаването на разрешенията за неговата транспортна фирма, обясни схемата на измамата градският прокурор на София Емилия Русинова.
 Попов е  с най-леката мярка за неотклонение "подписка".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!