ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Сравнително спокойна Коледа за медиците в "Пирогов"

| обновено на 27.12.17 в 11:32
Снимка: Ани Петрова БНР

С 30 пациенти повече в сравнение с миналата година са приети през празничните дни в болница "Пирогов". Една четвърт от пострадалите при инциденти не са от София, съобщи директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов.

Традиционно, най-натоварена е била клиниката по токсикология, където са приети 41 пациенти: 

Трима души след употреба на антифриз. Нещо, което отдавна не се беше случвало, но имаме и три такива случая. 15 с тежки алергични реакции, свързани с храни и медикаменти, 8 алкохолно повлияни, четири пациента - едно семейство с отравяне от въглероден окис вследствие на неправилно горене на въглища. Засега нямаме някой, който е с летален изход. Овладяни са ситуациите при всичките пациенти - обобщи Балтов.

През почивните дни са извършени над 60 операции. Повече от 70 са приетите в травматологията. Не са приети деца, пострадали при игра с пиратки. През годината силно е нараснал броят на пациетите над 65-годишна възраст, а при тях се изискват много повече грижи, каза проф.Асен Балтов.

Общо през "Пирогов" по Коледа са преминали около 1900 души. 300 са останали за лечение. 

От болницата отчитат, че през годината в нея са прегледани над 200 000 души, а около 40 000 са останали за лечение. Голямото лечебно заведение беше намесено и в няколко скандала – работещи в него протестираха срещу управлението му, а дълговете на болницата нараснаха. Голям обществен отзвук имаха няколко случая, при които спешна помощ там беше отказана на пациенти в тежко състояние, включително на човек, блъснат от кола пред самия вход на "Пирогов". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!