ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Община Кюстендил ще може да ползва 10% квота от капацитета на депата на Перник или Самоков

Снимка: Кирил Фалин

Община Кюстендил ще може да депонира битовите си отпадъци след 1 януари догодина, като ползва 10% квота от капацитета на депата на Перник или Самоков. Такова е решението на Министерския съвет, съобщи на заседание на общинския съвет кметът на Кюстендил Петър Паунов

В началото на 2018 год. ще стартира проект за изграждане на инсталации за сепариране и компостиране, който да позволи част от битовите отпадъци, които не са опасни, да се транспортират до депо - дали в Перник или в Самоков, предстои да се реши, каза Паунов. Повече от ясно е, че проблемът с битовите отпадъци ще се пренесе и в следващата година, добави той.
Но в тези две депа държавата ни даде част от цялата квота, тези десет процента да депонираме там, но проблема е изключително сериозен, ще го обсъждаме заедно.

Кметове на общини от Кюстендилска област признават, че кризата с боклука е въпрос на дни и че се надяват да се вземе централно решение досегашните градски сметища да останат и да бъдат използвани, макар и за още ограничено време.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!