ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Росен Ангелов е обвинен задочно за шесторното убийство в Нови Искър

| обновено на 05.01.18 в 19:42
3
Снимка: БГНЕС

Рецидивист е обвинен задочно за шесторното убийство в Нови Искър. МВР, с помощта на армията, продължава издирването на 56-годишният Росен Ангелов.  Въпреки това разследващите обявиха жестокото убийство за разкрито.


Личен мотив е причина за касапницата в Нови Искър. Росен Ангелов е имал връзка с убитата Кети. Тя е и първата му жертва. След нея е убито семейното куче. После мъжът, с когото тя е живеела, синът му, майка й, нейното собствено момиче и приятелят й.  След убийството Ангелов откарва тялото на Кети до водоизточника, където тя беше открита. Всички те са с множество огнестрелни рани и с по един контролен изстрел в главата, което, според разследващите, подкрепя версията им, че всичко е  много лично.



Тази къща тази нощ действително е била къща на ужасите. Той е убивал жертвите си една по една, като накрая се е качил да прочисти къщата и от евентуални други лица, намиращи се там. Включително и кучето, описа местопрестъплението заместник - главният прокурор Борислав Сарафов.


Ангелов е с три присъди. Последната - за блудство - е постановена задочно през 2009 година, откогато той се издирва.


Няма документ за самоличност, нито постоянен адрес. Живеел е  в необитаема вила, която е напуснал, малко преди силите на реда да нахлуят в нея. Наричали го Горския човек.


Директорът на СДВР оповести психопрофила му, направен, докато преди години е бил в затвора:



Хитър, лукав, прикрит, със завишено самочувствие, склонен към маниерничене и позьорство, интригант. Високо ниво на интелигентност. Опитва се да прави добро впечатление, но възприема и най-малката вероятност за неуспех като разстройваща. С наличие на дистантност в отношенията си с другите, прочете Ивайло Иванов.  


От прокуратурата и МВР на няколко пъти повториха, че Росен Ангелов е много опасен и най-вероятно въоръжен. Посъветваха хората, ако го забележат, да не влизат в контакт с него, а да се обадят на телефон 112.


МВР и армията остават в пълна мобилизация до задържането на Ангелов.


Снимка
Още по темата чуйте от звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия