ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Заседанието по делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев беше отложено за 8 март

| обновено на 15.01.18 в 12:54
Снимка: Жоро Александров

За 8 март беше отложено разпоредителното заседание по делото срещу бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, бизнесмена Иво Прокопиев и още трима души. Те са подсъдими за продажбата през 2011 година на държавния дял в електроразпределителното дружество EVN. 

На заседанието защитници и прокуратура трябваше да обсъдят има ли проблеми с обвинителния акт и ако не -  по какъв ред ще се гледа делото. Оказа се обаче, че един от подсъдимите не е получил в законовия срок обвинителния акт и не е успял да организира защитата си. Още двама от подсъдимите бяха в съдебната зала без адвокати - единият, защото нямал, а защитникът на Иво Прокопиев - Даниела Доковска, била в чужбина на отдавна планирано пътуване. Заради днешния фалстраст от прокуратурата поискаха от спецсъда да назначи и резервни защитници:

Съдът прие, че няма да го бавим, защото не назначи служебни защитници. Убедена съм, че ще се положат всички усилия за един справедлив процес. От наша страна ще се направи всичко да е бърз, защото никой от тях няма интерес това да се бави - коментира прокурорското искане адвокатът на бившия енергиен министър Трайчо Трайков - Ина Лулчева.

Делото е сред първите от т.нар. "корупционни", които от началото на миналия ноември се гледат вече от Специализирания наказателен съд.

Подробности чуйте в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!