ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

В екокомисията на СОС решиха

"Зеленият билет" ще се продава по време на забраната за синята и зелената зона

| обновено на 23.01.18 в 16:37
Снимка: Архив
Мярката за забрана за паркиране в платените зони (както синя, така и зелена) да влиза в сила едновременно с въвеждането на т.нар. „зелен билет“.
Това реши комисията по околна среда към Столичния общински съвет по време на днешното си заседание.

Общинските съветници се аргументираха, че след като прилагат рестриктивния акт за забрана на паркирането, е редно гражданите да бъдат компенсирани с по-ниска цена за пътуване в градския транспорт.

Окончателното гласуване на механизма от оперативни мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух обаче предстои на заседанието на общинския съвет този четвъртък (25 януари).

Документът подлежи на допълване през следващите месеци.

Въвеждането на конкретните мерки ще става и при прогнозни, и при реализирани стойности за превишение от поне 2 от измервателните станции.

Критика към системата за ранно известяване бе отправена от страна на няколко екологични и граждански организации.

Диана Димитрова от сдружение „Горичка“ призова да се създаде механизъм за публично известяване на конкретните мерки, които да намерят място в медиите, а не само на сайта на Столичната община. Тя смята също, че дейностите за подобряване на качеството на въздуха са за централната градска част, което е дискриминационно спрямо останалите столични райони.

Председателят на комисията по околна среда Лорита Радева заяви, че подкрепя разпространението на полезни съвети към гражданите от страна на медиите.

Още подробности чуйте в репортажа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!