ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Един от членовете на "Килърите" е търсил спешно пари за отмъщение

Ася Петрова
Снимка: БГНЕС

По време на разследването срещу групата за поръчкови убийства "Килърите" службите са работили по информация, че един от членовете на групата на Петър Стоянов-Сумиста е търсил спешно пари с цел отмъщение. Това каза заместник главният прокурор Ася Петрова, която беше наблюдаващ прокурор по мегапроцеса.

За групата на Сумиста се заговори покрай все още неразкритото убийство на великотърновския бизнесмен Петър Христов, за което изтече информация, че той е съдействал за разобличаването на групата. Петрова не коментира има ли наистина той принос към разследването, но призна, че през годините, след задържането на "Килърите", е имало информация, че те мислят за отмъщение, включително и спрямо бившия заместник-шеф на ГДБОП Валентин Цоновски. Сигнал е имало и след окончателните доживотни присъди по мегаделото "Килърите" на Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца и Георги Вълев, стана ясно от думите на Петрова: 

Вярвам, че службите работят. Би трябвало да работят. Победени в съдебния процес, който приключи с доживотни присъди, е логично да очакваме, че осъдени лица с доживотни присъди ще търсят отмъщение. Това е логично.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!