ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Гръцките медии отразяват подробно неформалната среща на вътрешните министри в София

Снимка: Мария Пеева

Гръцките медии поставят сред водещите новини срещата на министрите на вътрешните работи на Евросъюза под председателството на министър Валентин Радев. Еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос даде висока оценка на защитата и охраната на българската граница, която е и външна европейска граница. Държавната телевизия ЕРТ постави акцент на позицията на еврокомисар Аврамопулос, който каза, че България е пример за добра охрана на външната граница на Евросъюза.

Вестник "Та неа" в обстойна кореспонденция от София посочва, че еврокомисарят изцяло подкрепя идеята на Българското председателство за подготовка на обща система за бежанците.

Други днешни печатни издания припомнят активността на българския министър Радев, който посети бежански лагер на остров Лесбос, където лично се запозна с проблемите на бежанците.

Коментарите по срещата в София включват и мнението на еврокомисаря за спазване на споразумението между Европейския съюз и Турция във връзка с бежанците. Предпоставка за това е и перфектното сътрудничество между България и турските власти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!