ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

С военен ритуал в Търново и Ловеч почитат паметта на Апостола на Свободата

| обновено на 18.02.18 в 21:30
Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Проявите, свързани с 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски, започнаха от днес. В Ловеч годишнината беше отбелязана тази вечер със заря-проверка и военен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола: 
Левски е символ на всичко българско, на новото български начало. Левски е нашият спасител, трябва да вземаме пример от него. Трябва да е винаги в сърцата ни -  на всички поколения. Прекланям се и си казвам: Дано и него вече не го омърсим. не трябва да забравяме неговите завети, споделиха жители на Ловеч. 

С военен ритуал и поднасяне на цветя пред паметника на Апостола десетки великотърновци и представители на обществени организации и местната власт изразиха своята признателност към делото му. 


Годишнината от обесването на Левски е в деня на прошка: Това съвпадение ни задължава да поискаме прошка от Апостола, че не успяхме да осъществим неговите завети, каза в словото си Васил Василев, председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“ и допълни:

Ние като че ли не се замисляме какво национално богатство са тези завети, как те ни дават тази основа, на която можем да стъпим и да бъдем равни с другите европейски народи.

В честването се включиха деца от клуб „Млад възрожденец“ и представителна рота от Националния военен университет „Васил Левски“.


145-тата годишнина от гибелта на Васил Левски беше отбелязана тази вечер и в родния му град Карлово с възпоменателна церемония. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!