ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Прокуратурата започва проверка на концесията в Парк "Пирин"

| обновено на 07.03.18 в 11:54
Сотир Цацаров
Снимка: БГНЕС

Върховната касационна прокуратура започва проверка на концесионния договор и на концесионера на Национален парк „Пирин”. Проверката, която е по сигнал на партия „Зелените”, трябва да приключи до два месеца. Сигналът е изпратен до главния прокурор, който пък го възложил на върховен обвинител, заради съдържащите се данни за престъпления против околната среда и по служба от представители на изпълнителната власт. 

От екипа на Сотир Цацаров уточняват, че в сигнала се изброяват факти за нарушения на действащото законодателство при сключване и изпълнение на договор за отдаване на концесия на територията в Национален парк „Пирин” и се настоява за проверка за действителния собственик на концесионера „Юлен“ АД. 

По втората линия, „Зелените“ твърдят, че концесионерът е допуснал нарушения, свързани основно с ползването на площи, значително надвишаващи размера на концесионната територия по договор, и с наличието на обекти на трети лица там. От партията поставят въпроси и за разрешения за ново строителство, издадени на концесионера, но попадащи извън зоната на територията по договор, както и относно свързаност между „Юлен” и федерация по ски, с оглед получаване и разходване от същата на средства от държавния бюджет, съобщават от държавното обвинение.

Борислав Сандов от партия "Зелените" обясни:
$Проверка на това, което вече се случва много години в Пирин с концесионера ЮЛЕН, от една страна за площите, които ползва концесионера, тъй като  веднаж  вече  проверка доказа, че там се ползват площи извънредно над концесията, която е, подписана в началото на 21 век, а именно със 65  процента в повече".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!