ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Спецпрокуратурата и ГДБОП разпитват служители на НАП по сигнали за корупция

| обновено на 27.03.18 в 18:50
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура и ГДБОП влязоха в Столичната дирекция на Националната агенция за приходите. Има сигнали за корупционни действия на данъчни служители. Колко от 20-те заподозрени ще станат обвиняеми за участие в организирана престъпна група ще стане ясно утре

В началото е сигнал или сигнали, получени в ГДБОП преди половин година, каза директорът на ангтимафиотите Ивайло Спиридонов

"Получена е оперативна информация, независимо как сме я получили - дали от търговец, или по оперативен способ. Това е друг въпрос".

Данъчните си затваряли очите при нередности след проверки на търговски обекти...на определена цена, стана ясно от думите на шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Терминът, който гражданите употребяват, макар че не обичам жаргона, е "щавене"

В схемата не са замесени данъчни на високо ниво. "Говорим за редови служители", каза Ивайло Спиридонов. Въпреки, че става дума за служители на ниско до средно управленско ниво, случаят е възложен на най- новия отдел в спецпрокуратурата, които разследва т. нар. корупционни дела, уточни сам Иван Гешев:

"Ще проверим цялата информация и цялата структура на тази дирекция, включително директор, включително директора на териториална дирекция.

Акцията в НАП-София идна дни, след като шефката на приходната агенция Галя Димитрова заяви, че не разполага с информация за замесени в корупционни схеми данъчни.

По-късно ще стане ясно колко от привиканите, в чиито домове в София, Рила и Ботевград текат обиски, ще останат за 24 часа в ареста. В сряда, след анализ на доказателствата, Спецпрокуратурата ще прецени на колко души да повдигне обвинения по текст за участие в организирана престъпна група за корупционни престъпления.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!