ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Натоварено е движението през гранично-пропускателните пунктове

Митническата система за пътни такси вече работи на автоматичен режим

| обновено на 09.04.18 в 15:11
Снимка: БГНЕС

Натоварено е движението през граничните пунктове, предупреди Граничната полиция. По пътищата в страната са в сила и някои ограничения заради многото прибиращи се в последния почивен ден автомобили. 

От Агенция "Митници" съобщиха, че вече е възстановена автоматизираната обработка на превозни средства по всички контролно-пропускателни пунктове. От вчера вечерта обработването на пътните и винетните такси ставаше ръчно, заради оптимизация на информационните системи.

В последния от почивните дни се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Забраната ще важи до 20 часа. За улеснение на движението през Владая по път Е-79 до 20 часа има две ленти за прибиращите се към София. На АМ „Люлин“ също има две ленти в посока столицата. 

Движението по пътя Монтана-Враца е само в едната лента, заради тежка катастрофа при разклона за Вършец, при която загинаха два души. 
Пак заради катастрофа, временно е ограничено и движението по пътя Благоевград - Симитли, в участъка Благоевград - Железница. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!