ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Няма окончателен списък, според който да се намаляват сумите, заплащани от НЗОК за медицински изделия

Няма окончателен списък в Здравната каса, според който да се намаляват сумите, заплащани от Касата за медицинските изделия, съобщи пред "Хоризонт" Андрей Дамянов, член на Надзорният съвет на Касата от пациентската квота. 


Надзорният съвет на Здравната каса ще намали сумата, която заплаща само за някои видове стендове в кардиологията, посочи Андрей Дамянов. За миналата само 10 пациенти са се нуждаели от тях:

"За мен беше изненада да науча, че в действителност се предлага намаление на такива продукти, които всъщност са с много нисък индекс на използването им".

За някои медицински изделия в кардиологията дори  има завишаване на цената, плащана от Здравната каса:

"Малко са продуктите, на които са намалени цените. В действителност имаме увеличение на част в кардиологията. Имаше едно чувствително завишаване с над 100 процента".

По наша информацията в ортопедията няма намаляване на процента, плащан от Здравната каса за медицински изделия. Работна група от Здравната каса прави проучване какъв процент заплащат фондовете за медицинските изделия в други европейски страни и кое медицинско изделие колко струва.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!