ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Девет души, сред които и кметът на село Тъжа, задържани за сутеньорство

| обновено на 30.04.18 в 19:02
Снимка: БГНЕС

Девет души, сред които и кметът на село Тъжа Цвятко Балабуров, са задържани по обвинение, че са предлагали момичета за сексуални услуги. Групата е работила близо година на територията на столицата. Под контрола и са били 20 жени от София и страната. Сред тях няма непълнолетни.

Кметът на Тъжа е известен на МВР и на спецпрокуратурата още 2015-та, когато е обвинен отново в ръководството на организирана престъпна група с цел сексуална експлоатация. Това не му попречело да продължи да се занимава със същото.

Голяма част от срещите се провеждали в столичния бар "Десет", където част от работещите били принуждавани да проституират, каза заместник ръководителят на специализираната прокуратура Детелина Йотова:

"В близост до бара е имало и къща, където именно са се изпълнявали тези сексуални услуги. Обяви са се подавали във вестник "Позвънете". Оттам всеки желаещ е можел да се свърже на определен предоставен от групата телефон или телефони за връзка, където вече се е обаждал и е получавал съответната услуга. На адресите са намерени суми пари, като на ръководителя тя е около 15 000 лева, а на лицето, което е било най-приближено да ръководителя, сумата е около 4500 лева".

За седем от задържаните ще бъде поискан постоянен арест. Останалите двама излизат на свобода срещу парични гаранции.

Стоян Темелакиев, заместник-директор на ГДБОП, обясни как членовете на групата са набирали жертвите си:

"На момичетата са предоставяни високолихвени кредити, които те трудно успявали да върнат и винаги се получавало така, че те дължат пари на организаторите на престъпната дейност и по този начин са оставали в зависимост от тях. Установени са 20 момичета, които са изпълнявали такива сексуални услуги, различни по възраст. Няма данни в хода на работата да са установени малолетни и непълнолетни момичета".

Разпитани са били голям брой свидетели, в това число и пред съдия. Дейността на групата е документирана и със специални разузнавателни средства


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!