ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Жители на остров Лесбос посрещат гръцкия премиер Алексис Ципрас със стачка

Хиляди мигранти, пристигнали от Турция, са настанени на гръцкия остров Лесбос.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцкият премиер Алексис Ципрас пристига на остров Лесбос при изключителни мерки за сигурност. Там се намират хиляди мигранти, пристигнали от Турция, заради които жителите на острова посрещат Ципрас със стачка. Затворени са магазини и държавни учреждения, организирана е протестна демонстрация.

Седем екипа на частите за борба с безредиците са разположени на остров Лесбос по охрана на визитата на гръцкия премиер.

Хората на гръцкия остров, който поема основната тежест на бежанската вълна, протестират срещу увеличаване на данъците и присъствието на 10 000 бежанци и мигранти.

"Не вярваме на обещанията на правителството", заявиха пред гръцките медии жителите на Лесбос и Хиос. Дори споразумението с Турция  за връщане на мигранти не действа, възмутени са жителите на Егейските острови.

От началото на годината по официални данни на Егейските острови са пристигнали още 7600 мигранти от Турция.

Посещението на премиера, съвместно с повечето министри от кабинета, на остров Лесбос е по-скоро символично, за да успокои растящото напрежение. Само преди дни екстремисти нападнаха около 200 мигранти на острова.

Очаква се премиерът Ципрас да направи изявление по политиката на правитеството, а и на Европейския съюз, към нарастващата бежанска вълна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!