ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Ананиев: Работещите в центровете за спешна медицинска помощ ще си получат 10-процентното увеличение

| обновено на 03.05.18 в 18:44
Снимка: БТА

Работещите в центровете за спешна медицинска помощ ще си получат 10-процентното увеличение към заплатите, увери по време на парламентарния блиц контрол министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

От 2019 г. здравно министерство готви диференциран метод на финансиране на спешните центрове на базата на вложения медицински труд за всеки преминал пациент. До този момент на пациент се заплаща по 25 лв., обясни Ананиев:

"За нас беше важно да намерим онези критерии за финансиране, които да отразяват реално положения медицински труд и направена оценка на резултата от този труд. Затова преценихме, че по-добре е да се мине на финансиране на по-голяма сума от 25 лева, например, но да бъде на база на реално преминали болни, и то без да бъдат хоспитализирани след това."

Ще бъдат сключени договори с всички спешни медицински центрове, с които и миналата година е имало договори, увери здравният министър.


Няма да има прекъсване във ваксинирането на децата според задължителния Имунизационен календар, заяви Ананиев след заседание на парламентарната комисия по здравеопазване. Той увери, че е направил каквото е трябвало, за да се осигури необходимото количество ваксини.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!