ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Кирил Анаиев: Спешното отделение на Врачанската болница няма бъде закрито

| обновено на 10.05.18 в 20:46
Снимка: БГНЕС

Намерен е работещ вариант за подпомагане дейността на болницата във Враца и има готовност да се осигурят консумативи, медикаменти и медицински екипи от други лечебни заведения на територията на областта и на София. Това заяви министър Кирил Ананиев след заседанието на парламентарната здравна комисия. Той съобщи, че в момента се провежда обществена поръчка за закупуване на ангиограф, за да се възстанови инвазивната кардиология във врачанската болница.

Създадена е организация ако има напуснал персонал, той да бъде заменен, така че хората да не останат без медицинска помощ, заяви още министър Ананиев:

"Днес проведохме среща с кредиторите на Врачанската болница. Утре продължаваме разговорите, така че да създадем спокойствие в екипа на болвицата. Изпращам моя зам.-министър Жени Начева да се срещне с колектива и да им обясни, че сме предприели всички възможни средства и мерки. Дори да отсъстват някои хора, които работят в това отделение, ние сме създали организация веднага да бъдат заместени с други хора от самата болница и от други, съседни болници."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!