ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

209 милиона лева ще се заделят за енергийна ефективност на обществени сгради към образователна инфраструктура в 39 общини

Снимка: БГНЕС

Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще пренасочи 209 милиона лева от средствата за енергийна ефективност на обществени сгради към образователна инфраструктура в 39 общини.

Това обяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков в курорта "Слънчев бряг", където даде началото на образователната кампания "Моят град е моята крепост".

Ресурсът се пренасочва, тъй като се изпълнява управленската програма образованието да е основен приоритет, обясни зам.-министър Деница Николова. Ще бъдат осигурени средства за места, където има най-голяма нужда от финанси:

"Целта е да използваме възможностите, за да подкрепим образованието, от една страна, и от друга, да отчетем по-високи индикатори за енергийна ефективност."

Патриотично образование чрез състезателна игра за децата цели новата инициатива "Моят град е моята крепост", обясни министър Николай Нанков. Тя ще бъде финансирана по оперативна програма "Региони в растеж":

"Отличници по география и по история ще съставят по един отбор от по двама участника за всяка от 28-те административни области в страната. Ще бъдат проведени четири полуфинала. Двата полуфинала преди лятната ваканция, след лятната ваканция в два други града полуфинали."


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!