ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Васил Михайлов спечели наградата "Аскеер" за цялостен принос към театралното изкуство

| обновено на 25.05.18 в 07:53

За 28-и път в театър "Българска армия" бяха връчени наградите "Аскеер". Най-много статуетки - шест, спечели Народният театър "Иван Вазов". 

За водеща мъжка роля беше отличен Захари Бахаров за превъплъщението му в Бае Славе в постановката "Чамкория" в Театър 199, а за водеща женска роля - Мария Стефанова за ролята на А в "Три високи жени" в Народения театър "Иван Вазов". Стефанова определи отличието като "малко чудо". В предаването "Нощен Хоризонт", където дойде направо след церемонията по награждаването, тя каза:

"Идвам да споделя радостта, да споделя неща, които съм спечелила в тези дни на напрежение, на работа, на срещи с толкова много хора. Такова вълнение тази вечер съм изживяла в прегръдките на всички мои колеги, приятели, които мислех, че са ме забравили, които мислех, че времето е отдалечило. Аз получих такава топлина в този светъл празник".

Награда за най-добър режисьор спечели Иван Пантелеев, а постановката му "NеоДачници" в Народния театър спечели "Аскеер" за най-добро представление.

Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство получи Васил Михайлов:

"Днеска цял ден в главата ми е "Върви, народе..., Върви, народе...". И след това се оказва, че ако върви, "Бог ще го благослови". Върви ли ни народът? Бог да го благослови", каза Михайлов на церемонията по връчване на наградите "Аскеер".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!