ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Ексшефът на НДК Мирослав Боршош и председателят на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев – на съд

| обновено на 31.05.18 в 12:05
Снимка: БГНЕС

Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош отива на съд. На съд е даден и председателят на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев.  

Боршош е обвинен, че покривал текущи разходи в размер на почти 3 милиона и половина лева от целево отпуснатите от правителството 17 милиона лева за адаптирането на основната сграда на НДК за нуждите на Българското европредседателство, както и че сключил договори с адвокатски дружества и PR агенции при наличие на щатни юрисконсулти и действащ пресцентър в НДК. Той поръчал уебсайт и изготвяне на технически паспорти – отново при съществуващ интернет сайт и два налични технически паспорта на сградата. Взел и кола на лизинг, въпреки че поискал и получил служебни автомобили от Министерския съвет.

Бившият председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев пък, според прокуратурата, е принудил със заплахи трима свои подчинени да се подпишат под протокол за ремонт на НДК с неверни технически оценки.

Прокуратурата съобщи за обвинителния акт срещу Боршош и председателя на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев, без да споменава имената им.

Обичайно прокурорските прессъобщения за приключили разследвания съдържат поне инициалите на обвиняемите. Този път Боршош и Кръстев са описани само с длъжностните им позиции.

Предстои със системата за случайно разпределение да бъде избран съдията от СГС, който ще гледа делото "НДК".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!