ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Тол система ще бъде изградена и на ГКПП-Гюешево

Снимка: архив

Тол система ще бъде изградена и на ГКПП-Гюешево, обявиха служители на пункта. Екипи на фирмата изпълнител и специалисти вече оглеждат трасето и конфигурацията от инфраструктурни съоръженията за движение и преминаване през пункта.

Според предварителните коментари ще бъдат изградени две контролни колонки - по една за изход и за вход, и система от мобилни връзки. Тол системата ще се прилага за ТИР-овете, но не и за леките автомобили, за които остават в сила електронните винетки, казаха специалисти по повод коментарите сред кюстендилци и често пътуващи на пазар или на заведение в Македония граждани.

Тол система ще бъде изградена и на ГКПП-Олтоманци на границата със Сърбия, откъдето, след промяна на статута на сръбския пункт "Рибарци" по направлението пътуват и камиони. Засега не се знае в какъв срок ще бъде изградената тол системата на двете ГКПП-та.

Авcтpийcĸa ĸoмпaния cпeчeли пpoцeдypaтa c цeнa 150 милиoнa лeвa /бeз ДДC/ и подписа договор за изграждане на тол системата в Българя. Πpoeĸтът трябва да пpoдължи 19 мeceцa и вĸлючвa дocтaвĸa и инcтaлaция нa 500 терминала зa регистриране и издаване нa eлeĸтpoнни винeтĸи, 100 aвтoмoбилa зa ĸoнтpoл, 100 пyнĸтa зa пpeтeглянe в движeниe и 500 пopтaлa зa тoл ĸoнтpoл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!