ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Бившият районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров остава в ареста

| обновено на 04.06.18 в 18:47
Снимка: БГНЕС

Бившият районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров остава в ареста. След като изслуша специално назначената съдебно-медицинска експертиза, Специализираният наказателен съд констатира, че здравословното му състояние не налага промяна на мярката за неотклонение. Дюлгеров е обвинен заедно с кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова в искане и получаване на подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин.

Бившият кмет поиска от съда да му разреши да си направи операция на очите. Магистратите обаче прецениха, че заболяването му е с близо 20-годишна давност и че операцията може да бъде направена на по-късен етап. Заради дългогодишно заболяване на очите Дюлгеров иска да му бъда направена почти веднага трансплантация на роговица:

"И се чака тази роговица от 2016-а година", обясни адвокатът му Марияна Тодорова.

След като изслуша вещо лице от МВР, съдът прецени, че операцията може да почака, но задължи прокуратурата да следи състоянието на задържания:

"Ние поемаме и си имаме ангажимента по закон във всеки един момент при влошаване на здравословното състояние да реагираме", обеща прокурор Илиян Рангелов.

Петко Дюлгеров остава в ареста и заради неразколебаното обосновано предположение за участието му в "порочните практики в община "Младост", потвърдени и от собствените му обясненията пред разследващите:

"Има разпит, при който той е казал, че е бил посредник между господин Ваклин и госпожа Иванчева във връзка с издаване на разрешителни за строеж", уточни адвокат Тодорова.

Прокурор Рангелов даде да се разбере, че сътрудничеството на Петко Дюлгеров няма да бъде забравено:

"Тази позиция винаги е оценявана от съда и то за такъв, който съжалява за нещо и който спомага за разкриване на обективната истина".

Решението може да бъде обжалвано пред Специализирания апелативен съд.

Утре пред съда ще се изправят, но за да чуят ще бъдат ли отстранени от постовете им, Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Прокуратурата твърди, че кметицата на "Младост" продължава кадрува, дори и от следствения арест.

Подробности по темата чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!