ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Съдът решава да отстрани ли от длъжност кмета на столичния район "Младост" и заместничката ѝ

Иванчева и Петрова на влизане в залата на съда
Снимка: БГНЕС

Специализираният апелативен съд ще решава дали да бъдат отстранени от длъжност намиращите се от месец и половина в ареста кмет на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Магистратите трябваше да се произнесат още миналия четвъртък, но двете поискаха време, за да се запознаят с материалите по делото.

Три дни Иванчева и Петрова четоха в секретното деловодство СРС-тата, запечатали, според запознати, как се договарят със строителния предприемач Александър Ваклин за цената на много исканото от него разрешително да строи в "Младост". Всичко това с посредничеството на Петко Дюлгеров, който вчера не успя да убеди спецсъда да го пусне от ареста, но получи индиректно обещание за по-благосклонно прокурорско отношение, ако потвърди първоначалния си разказ как е действала корупционната схема:

"Тази позиция винаги е оценявана от съда. Разбира се, ще бъде взето под внимание от нас при предложение какво наказание искаме ние за всеки един от тях", коментира прокурор Илиян Рангелов.

Отговорът на Иванчева - "корупционна схема няма, всичко е политическа постановка":

"Няма такава държава! Няма такова правосъдие! Абсолютно е нагласено!", извика миналия четвъртък в съдебната зала Десислава Иванчева, чието отстраняване прокуратурата иска, за да я спре да управлява "Младост", дори и от килията. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!