ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Преглед на печата

"Които искат контрабанда, не щат закон за горивата", категоричен е депутатът Емил Димитров в интервю за Труд. Известният с прякора си Ревизоро е автор на приетия на първо четене законопроект за горивата. Той пояснява, че борбата е за един милиард лева.  В интервюто за Труд, депутатът Димитров заявява "...много близки до премиера правят всичко възможно да съборят закона...Ако не обезсили тия хора, ... тия хора ще го махнат ...".

"ГЕРБ и БСП дружно сложиха на трупчета забраната за реклама на хазарт", пише Сега. По предложение на финансовото министерство, подкрепено от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, проектозаконът на "Обединени патриоти" ще бъде изпратен за становище до Европейската комисия. Вицепремиерът Валери Симеонов видя в решението "три милиарда интереси".

От Комисията за защита на конкуренцията признават, че предложеното от ГЕРБ прехвърляне на правомощия от държава на частници не е често срещана европейска практика. Коментарът е по повод проектозакон за създаване на автомобилна камара. За този проблем пише вестник Сега и обяснява, че протестиращите  автобусни и други превозвачи подозират полза за транспортния бизнесмен и скрит дарител на ГЕРБ Миролюб Столарски.

"Глад за трактористи и сервитьори надува заплатите до 3 бона" е водещото заглавие на Монитор.

Дума информира, че близо 400 хиляди българи работят през нощта, за което получават едва по 25 стотинки на час. КТ "Подкрепа" настоява за десетократно увеличение на тарифата.
.
24 часа цитира интервю за БНР, в което еврокомисарят по въпросите на еврото и социалния диалог Валдис Домбровскис коментира, че ниските доходи в България не са пречка за еврото. До една година страната ни ще бъде допусната в чакалнята на еврозоната, прогнозира той.

"70 процента у нас искат промени в Брюксел", съобщава 24 часа, като се позовава на проучване на изследователския център "Тренд". Българите обаче продължават да са убедени в правилността на избора да сме част от Европейския съюз и НАТО, показва изследването.

За нови схеми за измами пише Земя. Мними глухи хора обикалят софийските улици и събират дарения за изграждане на център за хора с увреден слух. Телеграф също пише за нов подход на обирджиите по домовете. Крадците наблюдават има ли нова дограма, нова изолация или кабели за интернет. Облечени модерно, те атакуват жилищата ни през деня, между 10 и 13 ч., предупреждават от полицията.

"Борисов на извънредна среща за бежанците", информира Монитор. Четири дни преди края на председателството ни, председателят на Еврокомисията Юнкер свиква неформална работна среща на лидерите, на която ще се обсъжда предложението на Бойко Борисов за затваряне границите на Съюза.

"Обмислят обща схема за пари срещу квоти", добавя Стандарт.  В неделя Меркел ще представи своя компромисен вариант.

Още заглавия от Стандарт: Румен Радев и Александър Вучич ще посетят българите в Босилеград; Финландец спечели надпреварата за генерален директор на ОЛАФ в конкуренция с бившия евродепутат Ивайло Калфин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!