ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Преглед на печата

Труд предупреждава за опасна игра с ядрено гориво на АЕЦ "Козлоуй". Предупреждението всъщност е на председателя на партия АБВ Румен Петков, според когото централата плащала 3 милиона лева на "Уестингхаус-Швеция", за да похвали собственото си гориво - уранови касети. Става въпрос за обявена обществена поръчка за доставяне на гориво от 2020 година.

Водещата тема на Сега е, че "В половината фирми в България няма нито един нает". Над 95% от новите предприятия загиват преди да навършат пет години. Най-жизнеспособни са предприятията в добивната промишленост, най-много са неработещите фирми в търговията.

"Ако ги нямаше лекарите-пенсионери, нямаше да се справим", казва, в интервю за Монитор, директорката на Центъра за спешна помощ във Варна д-р Мая Рашева. Работим със стари коли, които всекидневно се чупят, продължава тя.  Д-р Рашева припомня, че до 2020 година заплатите на работещите в спешна помощ трябва да се увеличат поетапно със сто процента.

Според 24 часа, на 6 септември ще станем свидетели на първи опит за сваляне на това правителство на Бойко Борисов. Изданието конкретизира, че две фейсбук групи затягат примката около кабинета.

"Политическа чистка на летище София" е водещото заглавие в днешния брой на Дума. Цялата младежка организация на ГЕРБ е назначена на сладки длъжности. Освободени са най-вече членове и симпатизанти на БСП, показва проверка на вестника.

В анализ на икономиста професор Боян Дуранкев в Труд се казва, че предстоящата концесия на аерогарата в столицата ще донесе загуби от над два милиарда лева.

"Приходите на ВМЗ-Сопот и "Кинтекс" се топят", информира Сега. Част от държавните предприятия отчитат срив в приходите си през второто тримесечие, сочат данни на Министерството на финансите.

"Пороите удариха и зеленчука", пише Земя. Реколтата от домати и краставици ще е с до 40 на сто по-слаба това лято.

Монитор пише - пет часа тапи по границите заради керваните с гастербайтери. Калотина и капитан Андреево са задръстени и в двете посоки. Най-натоварено е от петък до понеделник.

Август ще е хладен и дъждовен, информира Телеграф. Добре е почивката на море да е в средата на месеца. През септември ще е като лято. Стандарт обаче помества друга прогноза, в която се казва, че август ще е сух и идеален за море. Това е третото лято за последните 15 години, в което е дъждовно. Когато вали, има реколта, сушата е страшна, казва климатологът Георги Рачев.

По повод началото на Световната седмица на кърменето, Телеграф припомня, че кърмата е ваксина срещу астма и диабет за детето. Майката, която кърми, се зарежда с хормона на щастието и отслабва по-бързо след раждането.

Не предлагайте брак тези дни, защото пет планети са ретроградни, съветва 24 часа от първа страница. Вестникът цитира режисьора Стилиян Иванов, издал наскоро книга за астрология. Той подчертава, че преминаваме през уникален период на осъзнаване и трансформация, и добавя, че влиянието на планетите може да се разбере само чрез индивидуален хороскоп.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!