ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Преглед на печата

Хлябът поскъпва с осем стотинки до края на септември, съобщава 24 часа.  Вероятната цена за килограм ще е лев и 20. Пшеницата за хляб вече се продава с 12 на сто по-скъпа в сравнение с миналата година.

"Глад за шивачки и шофьори през следващите пет години", показва проучване на Агенцията по заетостта, цитирано от 24 часа. Вестникът информира и че Агенцията за ядрено регулиране ще отпуска стипендии за студенти по специалности, свързани с ядрената техника и енергетика.

Монитор допълва темата с информация, че специалността "асансьорен техник" е сред тези с очакван недостиг на кадри. У нас такива специалисти не се обучават от осем години. Съществуващите курсове не могат да заменят професионалното образование в специализирано училище. В интервю за Монитор,  директорът на бившия техникум "Хенри Форд" в столицата, инженер Таньо Стойчев, коментира, че 800 лева начална заплата трудно ще привлече млади инженери на работа като преподаватели по специалностите в професионалното училище. 

Обща тема в печата са данъците за приходи на високопоставени в държавата личности, оповестени вчера от Комисията за противодействие на корупцията. "Милионерите във властта стават все по-богати", пише Сега. Само за година депутатът от ДПС Делян Пеевски е взел 37 милиона лева дивиденти. Според Стандарт, евродепутатите ни са най-богати. Андрей Ковачев е милионер, Петър Курумбашев има апартамент в Брюксел, Ева Майдел е с къща в Испания. Момчил Неков от БСП само за четири години е спестил 480 хиляди лева. Труд пише, че евродепутатите са спестили между 150 хиляди евро и 570 хиляди евро от заплати. Вестникът подчертава, че вицепремиерът Екатерина Захариева е най-богатият вицепремиер. За 2017 година семейството й е придобило земеделска земя в Гърция, както и къща с двор в София. Рекордьор по имоти в изпълнителната власт е заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

От страниците на Труд, гръцкият заместник-министър на околната среда Сократис Фамелос съветва българите да проверят дали имотите им в Гърция са законни. Трябва да се наеме строителен инженер, който да провери разрешението за строеж и да отстрани евентуални законови нарушения. Предупреждението е по повод предприетите от южната ни съседка строги мерки срещу незаконното строителство. 

"Очите печели по един милион лева на месец" е водещото заглавие на Телеграф. Димитър Желязков има приходи от рекет, дрога, таксита и погребална дейност. Той прибирал пари и от офиси за химическо чистене и от супермаркети.

"Твърденията срещу антуража на Димитър Желязков започнаха да издишат" коментира Сега. Освободиха без обвинения двама арестувани с него в Истанбул - общинският съветник от БСП Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Нехрин Узун . "Всяка партия си има един Бенчо", коментира още изданието. Стандарт пише, че вече има скандал заради пари на Бенчев към БСП. Той твърди през вестника, че е давал десетки хиляди лева на партията.

Дума и Земя пишат  за присъди в Страсбург срещу държавата заради лошите условия в затворите ни. Четирима осъдени за убийство, сред които Лазар Колев, екзекутор на сестрите Белнейски, ще получат парично обезщетение. Общата сума на съдебните решения е десет хиляди евро.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!