ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Емил Гелов: По Шуменското плато няма разрешени маршрути за АТВ-та и мотори

Снимка: БГНЕС

По Шуменското плато няма разрешени маршрути за АТВ-та и мотори. Това уточни за Радио Шумен директорът на Регионалното управление по горите Емил Гелов. Вчера 30-годишен моторист загина в пресечена местност по платото. По горските пътища разрешен само достъп с такива моторни средства, но не и упражняването на спорт. 

За да се определи маршрут по моторни спортове на Шуменското плато, трябва да се мине през съгласувателна процедура, каза Емирл Гелов - директор на Регионалната дирекция по горите в Шумен: 
"Няма постъпило заявление, с което да е искано определяне на подобен маршрут. Предвид високата посещаемост от туристи, аз считам, че не е редно на територията на природен парк Шуменско плато, да бъдат определяни подобни маршрути. Има достатъчно други територии в района, където може да бъде подбран подобен маршрут, одобрен със заповед на Регионална дирекция по горите".
Любителите на пресечени терени сред мотористите нямат отделна организация, което пречи на обособяването на маршрути. Мотористите знаят за забраните, но въпреки това рискуват, защото няма къде да карат, каза Мирослав Иванов от клуб "The night riders":
"Можем да обмислим с другите мотористи в града и да направим нещо за всички нас. Много е мислено, много е говорено и за писта, и за мотостадион, за такива неща, които само си увисват във въздуха. Може би липса на достатъчно инициатива от наша страна и от страна на общината."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!