ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Шофьорът Григор Григоров остава под домашен арест

На Григоров е наложена забрана да напуска България и му е отнета шофьорската книжка

| обновено на 29.08.18 в 18:30
Софийският окръжен съд гледа мярката за неотклонение на Григор Григоров, шофьорът, чийто автобус се преобърна край Своге
Снимка: БГНЕС

Под домашен арест остава шофьорът на катастрофиралия край Своге автобус Григор Григоров, реши Софийският окръжен съд. Григор Григоров беше докаран в Съдебната палата със съдебна охрана и с видими следи от катастрофата от събота вечерта.

С превръзка на главата и накуцвайки, така Григор Григоров влезе в съдебната зала, където бяха негови близки, които мълчаливо изчакваха съдебното решение. Адвокатът на Григоров, Христо Ботев, поиска още време да се запознае с материалите по делото, но още преди да ги прочете, изрази учудването си, че прокуратурата иска за клиента му втората по тежест мярка за неотклонение, при положение, че вече е станало ясно на какъв път е станал инцидентът.

Здравословното състояние на Григоров е влошено. Това е мнението и на медицинските специалисти, което беше прочетено в съдебната зала. Пред съда той каза, че съжалява за случилото се и се разплака. Прокуратурата твърди, че Григор Григоров е нарушил Закона за движение по пътищата с две свои действия – влязъл е в насрещното платно и е карал с превишена скорост, като се позова на свидетели. На това възрази адвокатът му Христо Ботев, който напомни, че пътнотранспортните произшествия се изследват с експертизи, които все още няма по делото. Ботев поиска и цялостно разследване на пътната настилка и другите участници в движението. Според него в рамките на този процес трябва да се изясни отговорността на АПИ, на Държавната агенция "Aвтомобилна инспекция" и на фирмата, ремонтирала пътя. Представителката на държавното обвинение уточни, че дори да има и други отговорни за тази трагедия, това не отменя отговорността, че Григоров е нарушил Закона за движение по пътищата.

С постановление на наблюдаващия прокурор на Григоров е наложена забрана да напуска България и му е отнета шофьорската книжка.

Появата в съдебната зала е първата публична поява на Григор Григоров след тежката катастрофа в събота вечерта. Според адвоката му Христо Ботев той е в изключително тежко психическо състояние, защото от години е познавал част от починалите и пострадалите край Своге.

Определението може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд, а защитата на Григор Григоров има намерение да го направи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!