ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Гръцкото правителство търси единна позиция по договора със Скопие

Македонският премиер заяви, че е готов да седне на масата за преговори

| обновено на 16.10.18 в 21:58
Снимка: БГНЕС

На днешното заседание на гръцкия кабинет за постигане на единна позиция по договора със Скопие премиерът Алексис Ципрас призова министрите да поемат ангажимент, че никога няма да подкрепят усилията на десните партии за сваляне на правителството заради споразумението за името на Бившата югославска република Македония, съобщава вестник  "Катимерини".

"Подкрепата на евентуален вот на недоверие, предложен от опозиционната "Нова демокрация", ще означава подкопаване на икономическото възстановяване след излизането на страната от спасителните програми", предупреди Ципрас.

Коалиционният партньор на СИРИЗА – партията "Независими гърци", е против името „Република Северна Македония“. Министърът на отбраната Панос Каменос отказва да подкрепи споразумението от Преспа и заяви готовност да напусне правителството при ратифициране на договора със Скопие в гръцкия парламент.

Депутати от СИРИЗА и министри открито изразяват недоволство в медиите от позицията на "Независими гърци". Лидерът ѝ Панос Каменос заяви пред държавната телевизия, че депутатите от партията няма да гласуват за името „Република Северна Македония“.

СнимкаИ днешните дебати в парламента на Македония за промени в конституцията не доведоха до сближава не позициите на управляващи и опозиция. Пред депутатите премиерът Зоран Заев заяви, че е готов да седне на масата за преговори, включително с лидера на ВМРО-ДПМНЕ, за да бъде постигнат консенсус по въпросите, които са важни за членството на страната в НАТО и ЕС.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!