ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Повдигат обвинение на рецидивист, пребил и ограбил възрастен мъж в Славяново

Прокуратурата в Плевен
Снимка: www.prb.bg

Прокуратурата в Плевен привлече днес като обвиняем 36-годишен мъж за извършен грабеж на възрастен мъж от град Славяново в събота. Пострадалият е настанен в болница без опасност за живота. Извършителят е задържан за 72 часа, очаква се прокуратурата да поиска постоянна мярка „задържане под стража“.

Снимки на бития 82–годишен мъж от Славяново бяха разпространени в социална медия от неговия внук.

Говорителят на прокуратурата Нанка Рачева допълни, че повдигането на обвинение е за извършен грабеж в условията на опасен рецидив.

„Мъжът, който е извършил деянието, е осъждан многократно за умишлени престъпления от общ характер, предимно за кражби, има и за извършен грабеж. Последната му присъда е за управление на моторно превозно средство като неправоспособен водач. Последното наказание лишаване от свобода е изтърпял през 2016 г.“, каза тя.

Говорителката Нанка Рачева посочи още, че пострадалият е познавал извършителя и по негово описание е извършен арестът на заподозреният.

„По показания на пострадалия са откраднати 120 лв., които са били в портмонето му. При първоначалните действия те не са намерени. По всяка вероятност утре ще бъде внесено искането за задържане под стража като постоянна мярка за неотклонение“, добави тя.

Пострадалият 82годишен мъж има счупена ябълчна кост, разкъсване на ушна мида, отоци и синини и разкъсно-контузна рана на главата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!