ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Филмът "Ван Гог: Пред портите на вечността" ще бъде показан тази вечер на Киномания

Фотоколаж: Силвия Петрова

В рамките на Киномания тази вечер ще бъде показан филмът "Ван Гог: Пред портите на вечността". Това ще е единствената прожекция у нас на лентата за големия художник. 

Според кинокритиците филмът ще е сред претендентите за наградата “Оскар“ след няколко месеца. Ролята на Ван Гог е изиграна от Уилям Дефо:

“Уилям Дефо спечели наградата за мъжка роня на фестивала във Венеция. Това е лично моето предположение и прогноза - той да спечели и “Оскар“. Мисля, че ще бъде абсолютно без конкуренция тази година. Дори и и да номинират Робърт Редфорт, дори и да номинират Рами Малек, който играе Фреди Меркюри в "Бохемски рапсодии" . Ролята на Пол Гоген се изиграе от актьора Оскар Айзък. Точно отношенията между Ван Гог и Гоген са предадени много майсторски, много въздействащо и фактът, че Гоген си тръгва и остава Ван Гог сам със себе си, му повлиява изключително много“, каза програматорът на Киномания Владимир Трифонов за филма "Ван Гог: Пред портите на вечността", който ще бъде показан тази вечер в зала 1 на НДК от 8 и 30.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!