ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Гръцки "жълти жилетки" излязоха на протест заедно с недоволни пенсионери

| обновено на 15.12.18 в 20:07
С “жълти жилетки“ протестират и в Атина
Снимка: БТА

Демонстрации в подкрепа на "жълтите жилетки" за поредна седмица се проведе и в гръцката столица Атина. Те съвпаднаха с протестите на пенсионери от южната ни съседка, които настояват за отмяна на решенията за намаляване на пенсиите по време на финансовата криза. 

Хиляди пенсионери протестираха в Атина срещу ниските пенсии. Те пристигнаха с автобуси от цялата страна и искат отмяна на правителствените решения за намаляване на пенсиите. Решение на Върховният съд даде право на гръцките пенсионери да водят съдебни дела за връщане на средства. Протестиращите в Атина пред парламента коментираха:
"Ние смятаме,че трябва да се премахнат всички закони,гласувани в годините на кризата.Те отрязаха не само пенсиите,но и заплатите на работниците. Настояваме да се приложи решението на Върховния съд, висшият съдебен орган в страната, който реши, че орязването на пенсиите е в нарушение на Конституцията".
"Искаме достоен живот " и "Спрете да ни се подигравате", скандираха гръцките пенсионери в Атина. 
Паралелно имаше и демонстрация в подкрепа на "жълтите жилетки" в Париж. Днес на протестите във френската столица се включиха и представители на гръцки извънпарламентарни партии. Делегацията се ръководеше от бивш министър на Сириза - Лафазанис, който напусна партията и обвини Ципрас в "предателство".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!