Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?                       Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?                       Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

Българи в Германия недоволстват от организацията на гласуването на предстоящите избори

Снимка: БГНЕС

Ниска избирателна активност и опашки пред секциите на 6 ноември в Германия очакват от временните обществени съвети за изборите в чужбина.

Тази година германското министерство на външните работи не разреши организиране и провеждане на избори и референдум извън изборни секции в Посолството на България в Берлин, Генералното консулство в Мюнхен и консулството във Франкфурт на Майн, както и в канцелариите на почетните консули.

Според представители на българската диаспора в Германия проблем се е оказала лошата комуникация на българските власти с българската общност, както и с германската страна.

Още по темата чуйте в репортажа на Валерия Николова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!