Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?                       Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?                       Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

Заради попълването на две декларации се е образувала опашка в избирателната секция в Цюрих

Швейцария референдум
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заради попълването на две декларации и заради двата избирателни списъка се е образувала опашка в избирателната секция в Цюрих, Щвейцария. Това съобщи за "Хоризонт" Димитър Иванов, председател на временните обществени съвети на българите в чужбина. 
Изборният ден започна много добре, интересът е голям. Още от сутринта, въпреки студеното време, пет градуса, вали дъжд, образува се за съжаление опашка във връзка с това, че трябва да се попълват две декларации и има два списъка, единият за президентските избори, другият за референдума и когато се гласува и за двете, целият процес тече по-бавно. Идват много семейства с малки деца, което е изключително радостно.
7800 българи могат да гласуват на настоящите избори в Швейцария в 6 избирателни секции:
В посолството в Берн, в постоянната мисия към ООН в Женева, както и в Базел, Лозана, Цюрих и Санкт Гален.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!