Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?                       Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?                       Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

Иво Сиромахов: ЦИК противозаконно не пресмята активността, а броя на недействителните бюлетини

Снимка: БГНЕС
Централната избирателна комисия извършва чудовищна манипулация с гласуването за референдум, посочва в отворено писмо Слави Трифонов
В предаването "Нещо повече" по Хоризонт сценаристът от  "Шоуто на Слави" Иво Сиромахов заяви, че ЦИК противозаконно не пресмята активността, а броя на недействителните бюлетини:
Тук в случая няма никакво място за тълкувания или коментари. Законът много ясно казва: броят се всички, които са отишли до урните и са пуснали бюлетина за референдума. Това се брои за избирателна активност. От там нататък няма никакво място за тълкуване наистина.
Избирателната активност в националния референдум е била 50,59 на сто според първото преброяване на 100 процента от бюлетините, стана ясно по-рано днес.
Около 13 хиляди  гласа не достигат, за да има допитването задължителна сила, съобщи говорителят на ЦИК Цветозар Томов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!