Радио Варна - другата сцена!

ДУМИ ОТ ДЪЛГИЯ ПЪТ - представяне на книга за поета Борис Христов

Второто издание на Пролетния салон на изкуствата е за всички любители на музиката, литературата и танца. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Варна Иван Портних и с благословията на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан...

обновено на 03.04.19 в 10:00

ГОВОРЕЩИЯТ С КАМЪНИ Валери Станков

Представяне на стихосбирката "Говорещият с камъни" на Валери Станков. ЕДНО БУКЕТЧЕ МОМИНИ СЪЛЗИ ... от пропасти ли с преспи мръснобели, през острите бодили на плета ще кажеш, че я дърпаха с ченгели! – и цялата във дрипи – пролетта, из дворчетата..

публикувано на 21.03.19 в 18:31

"Забранено за тъщи" - с много хумор представя Баба Либертина

Представяне на първата книга на Димитринка Костелянчик "Забранено за тъщи". Всички любители на хумористичната поезия могат да открият Димитринка в интернет пространството, където публикува под творческия псевдоним Баба Либертина .  ПРЕЛЮДИЯ 10 години..

обновено на 19.03.19 в 15:08

„Умно майче, богата майка“ във Варна - премиера

06 март, сряда, Арт салон на Радио Варна, голяма зала, 18.30 часа  Издателска къща "Жануа’98" ви кани на представянето на книгата „Умно майче, богата майка“ на Кимбърли Палмър. Представят Мая Вуцова и Zhana Ivanova Книгата ще можете да закупите на..

обновено на 05.03.19 в 19:04

Представяне на книгата "Приказки отвъд мъглите", част 2

Представяне на новата книга на Ана Стефанова от издателство Gaiana book&art studio с изложба на илюстрации. Водещ Рада Петрова. Светът го навиват с ключе през лятото. Така за всяко нещо си има точен момент. Пружините му се въртят и денем, и нощем..

обновено на 07.12.18 в 13:06

Красимир Чернев представя "Портрет на морски фар по залез"

Красимир Чернев представи новата си стихосбирка "Портрет на морски фар по залез" в Арт салона на Радио Варна. "За мен брегът е този, който е надвесен над залива. Това е истинския бряг. Морето е присъствало в стиховете ми и тогава, когато не съм..

публикувано на 05.12.18 в 19:45

Ивета Рашева представя "Пет писма от Крит"

Ивета Рашева е завършила Френската гимназия във Варна, доктор по филология, понастоящем главен асистент в БАН.  Книгата е бутиково издание, оформена като истинско писмо. Всъщност писмата в нея са 5 и са на български език, но имат и превод на гръцки. В..

обновено на 23.11.18 в 10:59

Проф. Иво Христов представя: "Пред пепелището на нестаналото българско общество”

24 ноември, събота, Арт салон на Радио Варна, 13:30 часа Представяна на книгата на проф. Иво Христов „Пред пепелището на нестаналото българско общество” “Въпреки плашещото заглавие „Пред пепелището на нестаналото българско общество”, тази книга..

обновено на 23.11.18 в 10:59

СПОЛУКАТА - Къси разкази и афоризми от Мария Вачева

Есенен салон на изкуствата – Община Варна‘2018 -  Представяне на книгата  на Мария Вачева  СПОЛУКАТА -  Къси разкази и афоризми Книгата представи Румен Стоянов, поет, писател и преводач от и на испански и португалски,  член на СБП,..

обновено на 20.11.18 в 10:23

"Кариера или не?" за успешното начало на кариерата с Николай Василев

10   фактора за успешно начало на кариерата предлага в третата си книга „Кариера или не" бившият вицепремиер и министър в две правителства варненецът Николай Василев. Книгата е своеобразен наръчник за прохождащия в кариерата, но и за работодателя, който..

обновено на 15.11.18 в 07:08