Рожден ден и на Доброто

След задължителния коледен харч може би ще се замислим и какво всъщност има рожден ден на Коледа. Може би Доброто има рожден ден? Нещо има рожден ден? Богочовекът – символ на световното и вселенското Добро или/и духовното и божественото начало на Доброто във всеки от нас – празнуват Рождеството си?

Не спирайте да вярвате в Доброто, да го случвате, да го отстоявате в живота и да ни разказвате за „мерните единици“ за Добро от радиоефира на програма“Христо Ботев“.

Лидия Христова


„...Когато си беден, когато си слаб,

когато трепериш за късчето хляб,

когато отвсякъде кой както свари

препъва те с крак и ти удря шамари –

недей се отчайва, недей се навежда,

не си позволявай да губиш надежда!

Защото макар да е жилаво злото,

в Човека все пак побеждава Доброто!...“

Недялко Йорданов





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Добро е да помогнеш на някого в беда

Добро за мен е да помогна на някого в беда. Веднъж, когато тичах, паднах и си ударих крака. Един мой приятел дойде, подаде ми ръка и ме попита как съм. Макар и да ме болеше, на душата ми стана топло и почти забравих за болката. Добро за мен е и когато накарам някой човек да се зарадва. Ако е кисел, ще му се усмихна с надежда да му оправя настроението...

публикувано на 30.12.19 в 13:25

Спасители на плажа

Един ден бях на море с мама и тати. Правех пясъчен замък, но бурните вълни го разваляха. Гледах морето и му се наслаждавах. В един миг видях мъж, който се гмуркаше далече от плажа. Нещо го дърпаше навътре и се отдалечаваше от брега. Изведнъж той започна да ръкомаха и вика. Аз много се уплаших. В този момент потърсих спасителя, но той беше на другия..

публикувано на 30.12.19 в 13:22

Трябва да бъдем добри, без някой да го иска от нас

Всеки човек разбира доброто по различен начин. Аз, например, възприемам доброто ето така: да помагаме на другите, когато са изпаднали в беда, да изслушваме чуждото мнение, без да казваме, че нашето е винаги по-правилно, да уважаваме близките, приятелите и съучениците си и така да ги правим по-щастливи. Смятам, че трябва да бъдем добри, без някой да го..

публикувано на 30.12.19 в 13:07

Добро е, когато направиш нещо хубаво за някого, без да очакваш нещо в замяна

Добро е, когато някой направи нещо хубаво за някого, без да очаква нещо в замяна. Например, когато помогнеш на възрастен човек с покупките, когато някой ти помогне, щом си паднал или да помогнеш на човек в беда. Виждала съм много груби и лоши хора, които не правят нищо добро, но съм срещала също и много добри. За мен това е добро! Симона Недева,..

публикувано на 30.12.19 в 13:05

Бъди добър, дори когато е много трудно

Доброто за мен и за моето семейство е да се държим добре и да казваме истината. Когато се роди един човек, той е добър. Аз обичам да гледам едно детско предаване, което ме вдъхнови да правя добро там, където има добро. Винаги съм имал желанието да бъда добър с другите, дори когато ми е много трудно. Запомнил съм от приказките, че доброто винаги..

публикувано на 30.12.19 в 13:03