Добро е да помогнеш на някого в беда

Добро за мен е да помогна на някого в беда. Веднъж, когато тичах, паднах и си ударих крака. Един мой приятел дойде, подаде ми ръка и ме попита как съм. Макар и да ме болеше, на душата ми стана топло и почти забравих за болката. Добро за мен е и когато..

публикувано на 30.12.19 в 13:25

Спасители на плажа

Един ден бях на море с мама и тати. Правех пясъчен замък, но бурните вълни го разваляха. Гледах морето и му се наслаждавах. В един миг видях мъж, който се гмуркаше далече от плажа. Нещо го дърпаше навътре и се отдалечаваше от брега. Изведнъж той..

публикувано на 30.12.19 в 13:22

Трябва да бъдем добри, без някой да го иска от нас

Всеки човек разбира доброто по различен начин. Аз, например, възприемам доброто ето така: да помагаме на другите, когато са изпаднали в беда, да изслушваме чуждото мнение, без да казваме, че нашето е винаги по-правилно, да уважаваме близките, приятелите и..

публикувано на 30.12.19 в 13:07

Добро е, когато направиш нещо хубаво за някого, без да очакваш нещо в замяна

Добро е, когато някой направи нещо хубаво за някого, без да очаква нещо в замяна. Например, когато помогнеш на възрастен човек с покупките, когато някой ти помогне, щом си паднал или да помогнеш на човек в беда. Виждала съм много груби и лоши хора, които..

публикувано на 30.12.19 в 13:05

Бъди добър, дори когато е много трудно

Доброто за мен и за моето семейство е да се държим добре и да казваме истината. Когато се роди един човек, той е добър. Аз обичам да гледам едно детско предаване, което ме вдъхнови да правя добро там, където има добро. Винаги съм имал желанието да бъда..

публикувано на 30.12.19 в 13:03

Доброто е да помагаш, да бъдеш мил с хората и да уважаваш всички

Според мен доброто е да помагаш, да бъдеш мил с хората и да уважаваш всички. Веднъж бях с мама на работа. По едно време видяхме един възрастен човек, който често идваше да си напазарува. Той дойде при нас и ни помоли да му подадем едно кисело мляко. След..

публикувано на 30.12.19 в 12:57

Ако всички хора се отнасят с доброта, светът ни ще бъде много по-красив

Доброто се изразява при различните хора по различен начин. За едни е добро, когато им помагаш, за други добро е, когато не им пречиш. Независимо какво е направеното добро, то прави хората щастливи. Като пример за добро е помощта на възрастни хора, на хора..

публикувано на 30.12.19 в 12:42

Хората са добри, когато мислят за другите хора и си помагат

Кой знае какво е доброто? За всеки човек доброто е нещо различно и се проявява по различен начин. Аз разбирам доброто като да си добър с някого. Например като паднеш на улицата, да има приятел, който да ти подаде ръка. Може би ще бъде по-добре, ако..

публикувано на 30.12.19 в 12:40

Добро е да помогнеш на някого

Според мен добро е да помогнеш на някого. Например да поставиш къщичка за птици или да помогнеш на възрастен човек да пресече улицата. Един път, когато бях малка, с мама бяхме отишли в близкия магазин. Когато тя напазарува, се наредихме на опашката до..

публикувано на 30.12.19 в 12:35
Празнично в „Нашият ден“ с Роза Николова и доц. д-р Мирослав и Пламен Цветанови

Голямото изкуство на едно артистично семейство

В кампанията „Доброто – там, където сте вие“ се включва артистичното семейство на доц. д-р Мирослав Цветанов и последната му книга „Голямото изкуство“, актрисата Роза Николова и синът им – пианистът и композитор Пламен Цветанов. За магията на..

публикувано на 30.12.19 в 09:39